Tips om te besparen tijdens het Boodschappen doen!

Werk met een weekbudget voor je boodschappen

Bepaal een weekbudget voor je boodschappen en houd je daar aan. Neem dit geld op in cash en laat je bankpas thuis. Neem maar een klein deel van het geld mee in je portemonnee. Als je geld op zak hebt dat je kan uitgeven, is de kans ook groter dat je het zal doen. Neem daarom nooit meer geld mee dan strikt noodzakelijk voor je boodschappen.

Werk met een kasboek

Houd zorgvuldig bij hoeveel je per week mag uitgeven en aan wat. Noteer je aankopen in een kasboek. Je zult versteld staan hoe makkelijk het geld door je vingers glipt door onderweg naar het werk een koffie te drinken of ’s middags een belegd broodje te bestellen.

Eet voor je winkelt

Ga niet shoppen met een lege maag, je zal terugkomen met veel meer dan je nodig hebt. Denk maar aan een snelle snack, of andere dingen die in je gezichtsveld komen en je honger kunnen doen stillen. Ook als je vlak na het werk boodschappen gaat doen, en dus nog niet gegeten hebt, is het handig dat je een lijstje meeneemt waar exact opstaat wat je écht nodig hebt.

Maak een boodschappenlijstje

Of je nu naar Albert Hein, het Kruidvat of Ikea gaat, maak altijd een lijstje waar opstaat wat je nodig hebt, en waarvoor je dus eigenlijk gekomen bent! Laat jezelf niet verleiden tot het in je mand of kar leggen van dingen die niet op je lijstje staan (nog beter is om helemaal géén mandje of kar mee te nemen). Of spreek met jezelf af dat je niet meer dan een vast aantal producten koopt, die niet op je lijstje staan. Afhankelijk van het soort winkel kan dat oplopen tot twee, drie of vier producten. Haal sowieso niet impulsief dingen uit de rekken, maar beperk je tot dingen die je écht nodig hebt.

Koop exact wat je nodig hebt

Als je één ui nodig hebt om een gerecht extra smaak te geven, koop dan ook maar één ui. Als je één prei nodig hebt, koop dan ook maar één prei. Als je twee sneetjes spek nodig hebt, koop dan ook maar twee sneetjes spek. Laat voorverpakte producten liggen als je maar weinig nodig bent. Voorverpakt is dan bijna altijd te veel. Dus als je één wortel nodig hebt, koop dan ook maar één wortel en niet een hele bos.

Plan je aankopen

Als je regelmatig snackt, koop dan je snacks in de supermarkt en niet in tankstations of baanrestaurants waar je vaak meer betaalt.

Koop seizoenproducten

Koop (streek-)groenten en fruit volgens het seizoen. Bonen bijvoorbeeld, zijn in de zomer veel goedkoper dan in de winter. Wil je in de winter toch een keer bonen eten, kies dan voor diepvriesbonen. Die zijn vaak veel goedkoper dan verse bonen uit verre landen en bevatten zeker net zo veel en soms nog meer vitaminen. Dat komt omdat verse bonen direct na de oogst zijn ingevroren, waardoor de vitaminen beter behouden blijven dan dat bonen al een paar dagen onderweg zijn om op uw bord te komen.

Neem geen mandje

Volgens psychologen, gespecialiseerd in consulentenmarketing, koopt bijna iedereen die een mandje neemt. Zonder mandje ga je, zelfs als je iets zou kopen, niet de behoefte hebben om het mandje verder te vullen. Zelfs een shoppingmandje van een internetwinkel is gevaarlijk omdat je de neiging hebt het ook daar te vullen. Soms moet je een bepaald bedrag bij elkaar shoppen voor je een gratis verzending krijgt, maar uiteindelijk geef je dan (nog) meer uit aan zaken die je misschien niet eens nodig hebt.

Mijd dure draagtassen

Boodschappentas vergeten? Kijk dan of je ergens in de supermarkt een lege kartonnen doos kan vinden. Helaas zijn er steeds minder supermarkten die nog dozen aanbieden, maar je vindt ze doorgaans bij de ingang. Bewaar de doos na gebruik voor het recycleren van oud papier.

Nog meer tips om te kunnen besparen op je boodschappen?!

Meld je hier naast even aan voor onze tips of betaal sociaal via onderstaande knop en ontvang nog 10 zeer interessante tips om te besparen op je boodschappen.

 

Ontdek Direct Hoe Ook Jij Vandaag Nog Energie en Geld Kunt Besparen!

Vul hieronder even je voornaam en email in, klik op de button en ontvang gratis het rapport waarmee je direct energie en geld kunt besparen!
 

Van Energie Tot...

Wat ooit begon met energieadviezen (naam van de site) is ondertussen uitgegroeid tot een uitgebreide vergelijkingssite voor:

VeEnergie

Helpt Veehouders Energie(kosten) Besparen!

Klik hier voor meer informatie!

Contact

Wij staan u graag ter zijde met onze kennis over Energie en Geld besparen. Voor vragen over verzekeringen verwijzen wij u graag door naar de betreffende verzekeraars die u in de vergelijkers aantreft.

U kunt contact met ons opnemen via info @ energieadviezen . nl